Hands-on met de Cinema Pro app op de Sony Xperia 1 II: de Filmische 4K

0
38

Vorig jaar op de Xperia 1 Sony introduceerde de Cinema Pro app – een vrij geavanceerd als een enigszins gebrekkig app voor het vastleggen van video. Het is een aanvulling op de full-auto-video-opname mogelijkheden van de belangrijkste camera-app op de smartphone en biedt meer genuanceerde controle over het proces van schieten. We hebben het getest en onze bevindingen zijn te lezen en kijken naar een voorbeeld van een video die op de Xperia 1 hier.

De Xperia 1 II kregen we om te beoordelen voor het kort komt met een bijgewerkte versie van de Cinema Pro app en we waren geïnteresseerd om te zien of Sony had de problemen die we ondervonden de laatste tijd, dus we gingen naar buiten en schoot een heleboel dingen om te komen met een real-world filmische video.

Over het algemeen zijn wij gehouden aan dezelfde routine als voorheen. Dat betekent dat fotograferen uit de hand meeste van de tijd, met alleen af en toe geschoten gestabiliseerd met een cardanische. We gebruikten het Venetië CS en de Ondoorzichtige/BU60YE60 kleur profielen en vervolgens beoordeeld op de beelden is te proeven. Een doe-het-ND-filter oplossing was werkzaam in het felle daglicht, meer in slechts een beetje.

Hier is de clip, klachten volgen hieronder.

Een van onze belangrijkste bezwaren tegen het met de Xperia 1 II Cinema Pro app is, in feite, met betrekking tot de hardware, niet zozeer van de app zelf. Kunnen tweak schieten parameters is leuk, maar een filmische video is geschoten op een vaste sluitertijd vanwege de manier waarop ze invloed hebben op hoe de beweging is gevangen genomen en wordt ervaren door het publiek. Dus wanneer u een vaste sluitertijd en een vast diafragma van een camera, de belangrijkste manier om de hoeveelheid licht wordt door het gebruik van neutral density (ND) filters. ND-filters zijn een essentieel instrument voor elke videograaf, en zelfs vandaag de dag, een jaar na de Cinema Pro app geïntroduceerd, de Xperia 1 II nog steeds niet een directe oplossing voor het bevestigen van degenen aan de telefoon. We denken van een optionele add-on accessoire, zoals een case, of misschien clip-on of magnetisch bevestigd ND-strips.

De geïmproviseerde manier waarop we het deden was door het knippen rechthoekige ND filters aan de achterkant van de telefoon, met letterlijke wasserij clips. Draad bindingen kwam goed van pas bij gelegenheid ook, en soms hebben we gewoon gehouden de filter aan de bovenzijde van de camera. Dat is eigenlijk een stap terug van wat we hadden vorig jaar – zie je, toen met de camera ‘ s gemonteerd langs de centrale as van de telefoon, je zou kunnen snijden van een cirkel in een telefoon van de zaak en lijm een step-up ring om haar schroefdraad voor de bevestiging van ronde ND-filters. Nauwelijks mooie, maar functionele toch. Niet zo op de Xperia 1 II met zijn off-axis camera positie. We denken Sony zou zijn gekomen met een in-house oplossing door nu, en gezien hoe ze de marketing van de telefoon en de Cinema Pro app.

We zeggen niet dat ND-filters zijn een must – je kan ook verhoging van de sluitertijd aan voor de belichting rechts, maar dat is contraproductief voor het bereiken van de ‘Cinema Pro’ kijken van de beelden die de app, de naam belooft.

Next up, de Xperia 1 II de drie camera ‘ s hebben verschillende diafragma – f/2.2 op 16mm, f/1.7 op de 24mm, f/2.4 op de 70mm. Koppel dat met de verschillende minimale ISO-gevoeligheid (50, 64, en 25 respectievelijk) en bijpassende vorderingen tussen de drie nokken wordt een ongemak.

Het spreken van de vorderingen, Sony ‘ s gemaakt van een marginale verbetering in het verstrekken van u met een gereedschap om te oordelen de juiste belichting – een -2 tot +2EV per indicator schaal in de linker onderkant van de zoeker. Nog steeds, in een app met een dergelijke pro-aspiraties, zouden we verwachten te zien zebra ‘ s, of valse kleuren, of een histogram, een of alle van deze. Dat is echter niet het geval. Als aids gaat, is er geen focus peaking ofwel, geen verbetering hier.

Cinema Pro UI
Cinema Pro UI
Cinema Pro UI
Cinema Pro UI
Cinema Pro UI
Cinema Pro UI

Cinema Pro UI

We hebben veel waardering voor de mogelijkheid om te rek focus tussen de vooraf ingestelde scherpstelling afstanden (A-B) controle over de duur van het rek. Die functie in aanraking kwam met de release van de Xperia 5 en werd later bracht de Xperia 1, dus het is niet nieuw op de Xperia 1 II, maar nog steeds…

Wat is er nieuw is de toevoeging van tikken om scherp te stellen functionaliteit, hoewel wij het vinden om werk op een onbetrouwbare manier – soms is het gewoon niet concentreren waar we getapt. Er is geen bijhouden, dus als uw onderwerp beweegt binnen het frame, de telefoon niet meer volgen.

Op de top van dat, als je te focussen op iets waar je een vak in de zoeker en als je dan de pan met de telefoon zal zich toespitsen op welk onderwerp valt binnen het vak, in plaats van gefocust te blijven op de oorspronkelijke onderwerp – focus en compositie gewoon niet werken.

Het Oog AF is niet beschikbaar in de Cinema Pro of – je hebt het voor foto ‘s in zowel Foto-Pro in de app camera’ s foto-modus, maar het is niet beschikbaar voor video-opname in app.

Scherpstellen: A-B rekken
Scherpstellen: Geen oog AF
Scherpstellen: Tik op om zich te concentreren

Scherpstellen: A-B rekken • Geen oog AF • Tikken om scherp te stellen

Een belangrijke upgrade die we waarderen, is de mogelijkheid om de witbalans richt de telefoon op een grijze kaart. Bovendien, krijgt u de schuifregelaars voor het afstellen van de witbalans (WB) langs de Blauw-Oranje en Groen Magenta-as. Geen van deze is beschikbaar op vorige versies van de app die we hebben op de Xperia 5 en de originele Xperia 1 – u krijgt alleen WB presets op hen.

Andere kleine tweaks dingen in de juiste richting. Bijvoorbeeld, je kunt nu overschakelen van het kleurprofiel tussen clips tijdens het werken aan hetzelfde project. Eerder, elk project had de kleur profiel instellen en dat was dat. Tevens, in aanvulling op de 23.98 fps en 29.97 fps frame rates eerder beschikbaar, de Xperia 1 II nu kunt u opnemen in 25fps, 59.94 fps, en in 120fps (2K alleen). Echter, u kunt het niet wijzigen van de resolutie en frame rate zonder het starten van een nieuw project.

Frame tarieven toegevoegd • Aangepaste witbalans • Schuifregelaars voor WB ook (nog steeds geen licht temperatuur instelling)
Frame tarieven toegevoegd • Aangepaste witbalans • Schuifregelaars voor WB ook (nog steeds geen licht temperatuur instelling)
Frame tarieven toegevoegd • Aangepaste witbalans • Schuifregelaars voor WB ook (nog steeds geen licht temperatuur instelling)

Frame tarieven toegevoegd • Aangepaste witbalans • Schuifregelaars voor WB ook (nog steeds geen licht temperatuur instelling)

Uiteindelijk, net als de laatste keer dat mij dit diep in Sony ‘ s Cinema Pro app, kunnen we niet helpen, maar het gevoel dat het een gemiste kans. Veel van de functies die niet er lijkt geen fluitje van een cent, maar Sony heeft nog niet opgenomen – met name de blootstelling aan aids. Een ander aspect van de UI dan gewoon niet werken zoals verwacht – de framerate/resolutie verwerking, ook de kraan te bevestigen vereist in de meeste menu ‘ s.

Dan is er de ND-filter situatie. Met deze veel aandacht gegeven aan de Pro apps, een in-house oplossing voor het bevestigen van filters klinkt als een must, de manier waarop wij die zien. Een optionele die je kunt kopen tegen een extra vergoeding, natuurlijk niet per se een gebundeld met de telefoon, maar dat zou nog mooier. Als men bijvoorbeeld een iPhone, u zou in staat zijn om te werken opties van derden, simpelweg omdat de populariteit van de iPhone – met de Xperia s meer niche doelgroep, het is moeilijk om te verwachten accessoire makers te vinden van de motivatie om een oplossing bieden.

Cinema Pro app op de Sony Xperia 1 II: wat is er veranderd

Uiteindelijk is de Cinema Pro app in de staat die we getest op de Xperia 1 II een paar dingen recht, maar is het weer verre van perfect. We genieten van de kleine verbeteringen, maar als Sony was echt na het maken van de ultieme smartphone video-opname tool, misschien dat zij zou hebben gekregen er al. Nu, de CinemaPro app creëert de indruk dat het niet meer dan een pet project.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here