Flashback: zien hoe kijken telefoons omgezet in smart horloges

0
23

Smartwatches had meer succes in de ruimte dan op Aarde. Dat dat vroeger wel het geval, hoe dan ook, als wearables markt is op de stijging van deze dagen. We zullen nu traceren hun geschiedenis terug tot het begin van gadgets, die waren niet al die “slimme”.

Misschien herinner je je twee “3G horloge telefoons” uit 2009 – de Samsung S9110 en LG GD910. Het hebben van een telefoon om je pols was cool, maar deze kon niet echt applicaties (ook niet J2ME). Sms ‘ en op hen werd het lastig, surfen op het web was de vraag. En met geen Wi-Fi en een kleine batterij, tethering was niet echt een optie. Dus wat is het punt?

Soms bedrijven proberen dingen uit voordat de technologie is er klaar voor. En het was alweer 10 jaar geleden dat de SPH-WP10 – Samsung ‘ s eerste horloge telefoon – dus met een ander gaan het waarschijnlijk zinvol.

De WP10 kan hebben genomen van de naam “watch phone” een beetje te serieus – dat het heel veel lijkt op een telefoon uit het tijdperk, met inbegrip van de externe antenne, gewoon met een polsband. Het gewogen 50g en gemeten van 20 mm dik, maar het was allemaal de moeite waard, omdat je zou kunnen bellen op een 2G-netwerk voor maximaal 90 minuten.

Dit was voor Bluetooth, hoewel, dus tenzij je wilde om het te houden bij je oor (en kijkt raar te doen), je moest gebruik maken van een bedrade headset.

De Samsung S9110 en LG GD910 veel recht ten minste, waren ze ideaal gebruikt met een Bluetooth-headset. Daarna werden ze net als elke andere telefoon, met uitzondering van stevig vastgebonden om uw pols niet meer vergeten of verliezen en je hoeft niet om het te houden in je zak wanneer je uit voor een run.

Samsung S9110
LG GD910

Samsung S9110 • LG GD910

De LG model had zelfs een camera en maakte gebruik van de 3G-verbinding voor het verzenden en ontvangen van MMS – stel je eens voor te gaan in 2009, snapping een foto en direct delen met je vrienden, zonder uw telefoon. Eigenlijk, stel je eens voor dat vandaag de dag. Het is niet onmogelijk, maar dat is niet eenvoudig, ondanks nog 10 jaar van de technologische vooruitgang.

De Sony Ericsson LiveView van 2010 was een vroeg voorbeeld van een smart band. Oke, het was horloge-vorm, maar in tegenstelling tot de echte smartwatches het was volledig nutteloos zonder een telefoon. Het was gewoon een draadloos display dat bleek inhoud die op de telefoon geduwd. Serieus, dit zelfs niet meer kon houden van de tijd, in plaats daarvan is het nodig om te synchroniseren met uw telefoon op elke boot-up.

Sony Ericsson LiveView
Sony SmartWatch
Sony SmartWatch 3 SWR50

Sony Ericsson LiveView • Sony SmartWatch • Sony SmartWatch 3 SWR50

Twee jaar later Sony zou los van de zogenaamde “Sony SmartWatch” dat had nog geen smarts gebouwd in, het was gewoon een beter LiveView. Het zou niet tot de Sony SmartWatch 3 (helaas, de laatste van zijn soort) die het bedrijf zou de sprong naar Android Dragen. De 3 was een van de eerste slimme horloges hebben een GPS-ontvanger ingebouwd, door de manier waarop.

De Motorola Motoactv was vergelijkbaar met de LiveView. Het kwam uit in 2011 en had veel meer geavanceerde oefening-tracking biedt. ANT+ is ingeschakeld om verbinding te maken met een snelheid – /cadans sensor op een fiets of op externe handsensoren (Bluetooth gebruikt kan worden als het goed is). Oefening tracking is nog steeds een belangrijke use case voor slimme horloges. Het niet hebben “apps”, maar het deed ondersteuning voor plugins voor Facebook en Twitter, bijvoorbeeld.

Motorola Motoactv

Motorola Motoactv

In 2013 Samsung probeerde haar hand op het maken van een smartwatch weer. De Galaxy Gear was een echte smart bekijk als er geen telefonie of mobiele gegevens. Let op dat, ondanks de “Galaxy” branding, deze liep Tizen op een 800 MHz processor met 512 MB RAM en 4 GB opslag (smart watch geheugen capaciteit hebben verrassend weinig veranderd sindsdien).

De Galaxy Gear had een 1,9 MP camera die kan schieten 10-tweede video clips in 720p. Je had om te delen die van uw telefoon, echter. Nog wel, je kon SMS-bericht lezen, bekijken MMS en het bellen met behulp van het horloge (zolang je telefoon was binnen het Bluetooth bereik).

En belangrijker nog, er waren apps – 70 van hen bij de lancering, waaronder Twitter, Facebook, Evernote, MyFitnessPal en RunKeeper.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Gear Live
Samsung Gear S

Samsung Galaxy Gear • Samsung Gear Live • Samsung Gear S

Een jaar later kwam de Samsung Gear Live, die wel draaien op Android, een Snapdragon 400-chipset. Maar de versnellingsbak horloges (en meer recente Galaxy horloges) die zijn gebaseerd op Tizen exclusief.

Voordat we verder gaan, willen we graag vermelden dat de Versnelling S, die voorzien was van een gebogen Super AMOLED display terug in 2014 – op 2″ het was te groot voor een horloge en een indrukwekkende demo van wat AMOLED-displays zou kunnen bereiken. De nubia Alpha en Amazfit X zijn meer recente voorbeelden van dit ontwerp.

LG keerde ook terug naar het segment met 2014 de LG G Horloge, dat liep Android Dragen en had een vierkant LCD-scherm. De LG G Horloge R gelijk was, maar het deed te schakelen naar een circulaire P-OLED-display.

LG G Horloge W100
LG Watch Urbane W150
LG Watch Urbane LTE

LG G Horloge W100 • LG Watch Urbane W150 • LG Watch Urbane LTE

Het volgende jaar bracht de Urbane horloges, die waren een beetje raar. De LG Watch Urbane liep ook Android Dragen en had een circulaire P-OLED-scherm, maar geen telefonie of mobiele gegevens. Het Horloge Urbane LTE, echter bieden een 4G-verbinding, maar gebruikt een andere OS-in plaats daarvan – webOS, geloof het of niet. Palm OS leeft voort in de LG Tv ‘ s, maar in tegenstelling tot Samsung en Tizen is geen onderdeel meer van het slimme horloge markt.

Hier is een beetje trivia: dit was niet de eerste keer Palm was betrokken met slimme horloges. De Fossiele Wrist PDA van 2003 liep Palm OS (dit was pre-webOS). Het was 160 x 160 grijstinten display (16 niveaus) dat was aanraakbediening goed, u had voor het gebruik van een stylus verstopt in de gesp van het bandje. Nog steeds ondersteund grafitti handschrift herkenning, dat was niet zo handig, aangezien de enige draadloze verbinding op het horloge was een IR-blaster. Het was een geweldig idee dat kwam voor technologie was er klaar voor om het uit te voeren goed.

Fossiele Wrist PDA

Fossiele Wrist PDA

Motorola introduceerde de Moto 360 in 2014 met een meestal ronde display – op het display controller had om ergens heen te gaan, wat leidde tot de zogenaamde “flat-band” vorm. Met een betaalbaar prijskaartje en Android Dragen aan boord, dit bleek zeer populair.

Motorola Moto 360 (1e generatie)

Motorola Moto 360 (1e generatie)

Huawei sprong in de strijd in 2015 met de Huawei Kijken. Met een Saffier kristal boven de circulaire 1.4″ OLED-display, dit was een mooie stijlvolle Android Dragen horloge. Ja, Android, dit was voor het bedrijf verhuisd naar haar huis draagbare platform.

Huawei Kijken

Huawei Kijken

Er zijn andere slimme horloges die we hebben weggelaten uit deze lijst. Maar we eindigen op de belangrijkste: – het Apple-Horloge van 2015. Het was de een die slimme horloges uit geeky kringen worden aangedreven ze in de mainstream. Hij verkocht maar liefst 4.2 miljoen stuks in het eerste kwartaal van beschikbaarheid en zou gaan om outsell regelmatige mechanische en quartz horloges.

Apple Horloge 42mm (1e generatie)

Apple Horloge 42mm (1e generatie)

Slimme horloges is geëxplodeerd in populariteit in de afgelopen jaren. Sommige uitvoeren van Besturingssystemen gebaseerd op de smartphone-software, anderen zijn meer beperkt. Nog steeds, ze komen in alle vormen en maten, met verschillende eigenschappen en prijs tags.

En ze hebben weer hun onafhankelijkheid met ingebouwde LTE-modem, zodat ze kunnen worden gebruikt zonder een nabijgelegen smartphone. Maar ze zijn nog niet echt verliezen hun status van accessoires – smartphone scherm groottes werden steeds groter en groter te worden als ze werd de primaire messaging, surfen en media-consumptie-apparaat voor velen.

Flashback: het achterhalen van de geschiedenis van de horloge telefoons die zich in slimme horloges

Door noodzaak, smartwatches hebben kleinere schermen, dus hoewel de ontwikkelingen zoals spraak-naar-tekst maken de communicatie vrij eenvoudig, ze zijn nog steeds niet geweldig op het scrollen door Facebook of kijken naar Netflix. Misschien opvouwbare displays zal dat veranderen, waardoor een soort van smart-horloge-telefoon-armband type apparaten. We hebben al pogingen ondernomen, maar dat de technologie nog niet klaar is. Misschien 10 jaar na de Gear S anders zal zijn.

PS. Voor een kijkje in het begin van het slimme horloges bekijk onze eerdere post over de kwestie. Er zijn een aantal maffe ideeën, zoals het zetten van een iPod Nano op een polsband.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here